Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies, ktoré používame na poskytovanie služieb, prispôsobenie reklám a analýzu prenosov

Čo sú to Cookies?

Súhlasím

Čo sú to Cookies?

Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a obsah. Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila.

Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.

Japonska rybacia polievka (dashi) s japonskou pastou z fermentovanej soje (miso)

​Celkový čas: 10-15 min.
Pre: 2 osoby

750 ml vody
1 5g.-sacok dashi prášku
2 polievkove lyžice miso
170 g. hodvábneho tofu alebo mäkkého tofu
2 lyžičky wakame
1 jarná cibuľa / pór

1. Do stredneho hrnca pridáme 750 ml vody, privedieme vodu do varu a za stáleho miešania pridame prášok dashi (1 sacok pridate, co je 5 g).
Nasledne znížte teplotu na stredne nízku a miesajte na miernom ohni po dobu 5 minút.
Dashi: https://japancentre-images.global.ssl.fastly.net/images/pics/1762/large/original.jpg?1469549527
(na tomto obrazku je balenie, kde su sacky po 10 g., cize z takehoto sacku by ste pouzili polovicu)
(v recepte som spomenul 5 g. sacok, pretoze take som kupil v azijskych potravinach)

2. Dajte 1 polievkovu lyžicu miso-a do naberacky (alebo kovoveho sitka), ciastocne ponorte naberacku/sitko do hrnca s dashi a miesajte ho s dashi s lyzicou, kým sa miso dôkladne premieša.
Zvyčajne na každu šálku/tanier dashi budete potrebovať asi 1 polievkovu lyžicu miso-a.
Miso: http://www.hikarimiso.com/upload_files/group00001/1/4192faeae691deef121b73567759f1d8

3. Narezte tofu na 1 cm kocky a pridajte do polievky. Jemne premiešajte bez porušenia tofu.
Tofu: http://www.morinu.com/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/278x207/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/t/o/tofu-thumb-firm.jpg

4. Namočte sušené wakame do vlaznej vody za ucelom rehydratácie po dobu 10 minút a potom vysušte pomocou pomocou napr. utierok.
Ak sa vam zdaju kusky wakame velke, narezte si ich.
Ak chcete tento kratky recept casovo este skratit, namocte wakame ako prvy bod pripravy.
Wakame: http://i2.wp.com/www.goldenturtlechef.com/wp-content/uploads/2015/10/wakame.png

5. Narezte jarnú cibuľu a dajte wakame a jarnu cibulu do oboch misiek/tanierov.

6. Ohrejte miso polievku na miernom ohni, kým sa zahreje cela a nalejeme do misiek.
Dávajte pozor, aby ste nevarili miso polievku, pretože miso stratí chuť a ucinne latky miso-a sa varom znicia.

Ingrediencie boli zakupene tu:
http://facebook.com/azijskepotraviny
https://halmihodvor.sk/azijske-potraviny-specialne-prisady-pre-azijsku-kuchynu/

Ohodnoťte tento článek:
 

Komentáře

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre. Buďte prvým, kto napíše komentár
Guest
sobota, 24. február 2018

Captcha Obrázek

Podobné články

Najnovšie články

Diskusia

Monika Požehnané komerčné Vianoce
12. december 2017
Náhodou ja si Vianoce bez pravej Coca coly neviem predstaviť...keď som bola malá bola len výnimočne ...
Milan Z Košíc do Walesu - 31 dôvodov prečo navštíviť Wales
13. november 2017
Prosím o info, v ktorom čase v roku je najlepšie navštíviť Wells
Pali99 Príde obdobie temna aké poznáme z filmov?
23. december 2016
Veľmi zaujímavé prirovnanie z pohľadu dosiaľ známych vedeckých poznatkov a autorovej predstavivos...