Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies, ktoré používame na poskytovanie služieb, prispôsobenie reklám a analýzu prenosov

Čo sú to Cookies?

Súhlasím

Čo sú to Cookies?

Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a obsah. Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila.

Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.

Najlepší 'cheesecake' bez pečenia (zvládnu aj muži)

Toto je moja TOP-ka medzi koláčikmi pre jeho jednoduchosť a obľúbenosť. Vhodné aj pre detičky.
Forma: tortová forma s odnímateľným dnom, priemer 24cm

Korpus:
Bebe sušienky kakaové (1 a 1/2 balenia)
125g maslo
Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a utlačíme na spodok tortovej formy.
Spodok si vykladám papierom na pečenie.

Biela plnka:
250g tvaroh (jemný aspoň 2,5% tuku)
100g maslo
100g práškový cukor
1 vanilínový cukor
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom do hladka, primiešame tvaroh a vylejeme na korpus.

Hnedá plnka:
500g jemný nízkotučný tvaroh
300g - 350g čokoláda (podľa chuti miešam mliečnu s horkou, alebo kaštanmi)
100ml šľahačková smotana (30% al. 33%)
Nad parou roztopíme čokoládu, necháme chvíľu vychladnúť (nie úplne, nech sa leje).
Tvaroh zmiešame so smotanou, pridáme roztopenú čokoládu a premiešame.
Netreba mixér, stačí premiešať vareškou, alebo silikónovou stierkou.

Poleva:
150g čokoláda (podľa chuti miešam mliečnu s horkou, alebo kaštanmi)
150ml šľahačková smotana (30% al. 33%)
Nad parou v smotane za stáleho miešania roztopíme čokoládu a polejeme koláčik a vložíme do chladničky na min. 24 hodín.

Jediné negatívum tohto koláčika je čakacia doba (24 hodín v chladničke), ale to čakanie stojí za to.
Jednoduchšia verzia je vynechanie bielej plnky, výsledok bude rovnako neodolateľný.
Pre menší priemer formy (alebo ak použijete zapekaciu misu) si prerátajte množstvo, prípadne vynechajte bielu vrstvu.
Chuť záleží od použitých surovín (použite obľúbenú čokoládu), mliečna verzia pripomína termix, horká viac zvýrazní chuť čokolády.

Ohodnoťte tento článek:
 

Komentáře

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre. Buďte prvým, kto napíše komentár
Guest
sobota, 24. február 2018

Captcha Obrázek

Podobné články

Najnovšie články

Diskusia

Monika Požehnané komerčné Vianoce
12. december 2017
Náhodou ja si Vianoce bez pravej Coca coly neviem predstaviť...keď som bola malá bola len výnimočne ...
Milan Z Košíc do Walesu - 31 dôvodov prečo navštíviť Wales
13. november 2017
Prosím o info, v ktorom čase v roku je najlepšie navštíviť Wells
Pali99 Príde obdobie temna aké poznáme z filmov?
23. december 2016
Veľmi zaujímavé prirovnanie z pohľadu dosiaľ známych vedeckých poznatkov a autorovej predstavivos...