Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies, ktoré používame na poskytovanie služieb, prispôsobenie reklám a analýzu prenosov

Čo sú to Cookies?

Súhlasím

Čo sú to Cookies?

Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a obsah. Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila.

Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.

Vajíčkové variácie na víkendové raňajky

Verím, že nie sme sami, kto si víkendové raňajky vychutnáva príjemnejšie, v pokoji, všetci spolu pri stole a hlavne je to niečo, čo cez týždeň ráno nestíhame pripraviť. Vajíčka sú nepochybne voľbou číslo jedna.

1. Klasická praženica

Cibuľu pokrájanú na drobno jemne opražíme na oleji (alebo masle) a pridáme rozmiešané osolené vajíčka. Miešame kým dostaneme obľúbenú konzistenciu praženice. Ak máme huby, alebo brokolicu nakrájanú na malé kúsky, pridáme ich popražiť k cibuli ešte pred tým, než vlejeme vajíčka.

2. Ham&Eggs

Šunku alebo slaninku opražíme na masle a zalejeme vajíčkami. Jemne osolíme a okoreníme. Znížime teplotu a počkáme kým vajíčka stuhnú.

3. Chlebík vo vajíčku

Starší chlieb obalíme v osolených a okorenených vyšľahaných vajíčkach a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Pri poslednom otočení môžeme na vrchnú čast položiť plátok tvrdého syra, ktorý sa na teplom chlebe roztopí.

4. Plnené jednohubky vo vajíčku

Rohlík nakrájame na jednohubky. Pri krájaní rohlíka postupne zarezávame do stredu každej nasledujúcej jednohubky (podľa obrázka). Do zárezov vložíme plátky syra, jednohubky obalíme v osolených a okorenených vyšľahaných vajíčkach a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán.

5. Špenátová omeletka plnená pórom

Na masle speníme tenučké kúsky póru, pridáme listový špenát a keď špenát zmäkne, zalejeme rozšľahaným okoreneným vajíčkom. Znížime teplotu, posypeme strúhaným syrom a necháme omeletu stuhnúť. Hotovú teplú omeletu možeme naplniť čerstvým pórom, bryndzou s popraženými hubami alebo ľubovoľnou plnkou podľa chuti a preložiť, alebo zrolovať ako palacinku.

6. Toasty vo vajíčku plnené šunkou a bylinkovou mozzarellou

Toastový chlieb spojíme maslom, šunkou a mozzarelovými plátkami okorenenými talianskými bylinkami. Spojené toasty opatrne obalíme v osolených a okorenených vyšľahaných vajíčkach a opečieme na rozpálenom oleji. Hotové toasty jemne osušíme papierovou utierkou, ktorá vsiakne prebytočný olej.

Ohodnoťte tento článek:
 

Komentáře

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre. Buďte prvým, kto napíše komentár
Guest
piatok, 23. február 2018

Captcha Obrázek

Podobné články

Najnovšie články

Diskusia

Monika Požehnané komerčné Vianoce
12. december 2017
Náhodou ja si Vianoce bez pravej Coca coly neviem predstaviť...keď som bola malá bola len výnimočne ...
Milan Z Košíc do Walesu - 31 dôvodov prečo navštíviť Wales
13. november 2017
Prosím o info, v ktorom čase v roku je najlepšie navštíviť Wells
Pali99 Príde obdobie temna aké poznáme z filmov?
23. december 2016
Veľmi zaujímavé prirovnanie z pohľadu dosiaľ známych vedeckých poznatkov a autorovej predstavivos...